Hur man underhåller trädgårdsmöbler väl

Trädgårdstips

 

Funderar du på att köpa en trädgårdsset? Kanske har du redan ett trädgårdsrum och något nytt är klart. Oavsett anledning kan du ha kommit till den här sidan av en anledning. Du vill förmodligen veta varför det är viktigt att behålla en uppsättning träträdgårdar under dina trädgårdsmöbler. Trädgårdsskåp finns i en mängd olika träfinisher, som alla är anmärkningsvärda. Och särskilt om de går ut mycket, eller till och med året om. I den här artikeln kommer vi att dela med oss ​​av några användbara tips för att underhålla trädgårdsmöbler i trä. Vill du fortsätta läsa?
Förhindrar alger, röta och svampar.

Trämöbler finns i en mängd olika finish, inklusive färgade, oljade och lackerade. Teakmöbler behandlas vanligtvis inte särskilt ofta på grund av sitt goda antika utseende. Jag har något att säga om det. Trämöbler av relativt dålig kvalitet måste emellertid lackeras och färgas oftare för att hålla dem i gott skick. Om detta inte görs kan obehandlat trä orsaka allvarliga långsiktiga problem. Till exempel missfärgning, alger, förstöringsbakterier, svampar. Dessutom påverkar det också dina trädgårdsmöblers liv, så du bör omedelbart byta ut din trädgårdssats med en ny. Och du vill inte göra det. Inte för din plånbok eller miljö.
Hantera trädgårdsmöbler

Om du planerar att hantera dina trädgårdsmöbler mot vädret kan du ofta välja mellan fläckar och oljor. Du kan också lacka och hantera trädgårdsuppsättningen. Lacken bildar ett lager på trädet. Detta ökar risken för att möblerna ruttnar, spricker eller smulas med tiden. Att måla trädgårdsmöbler är inte heller miljövänligt, eftersom de flesta färger innehåller skadliga ämnen. Fokusera därför på de återstående alternativen. Det vill säga välja saltlösning eller oljebehandling.
Stain är också lämplig för andra träföremål som trädgårdshus, kycklingbodar eller trädgårdsfrisörer.

Hantera trädgårdsmöbler med smuts
Det är lämpligt att välja ett vattenhaltigt färgämne eftersom produkten inte innehåller kemiska lösningsmedel. Smuts tränger delvis in i träet. Som ett resultat, till skillnad från lack, saktar det ner smuts och sprickor. Olja trädgårdsmöbler
Oljan absorberas helt av träet. Oljebehandling ger den mest naturliga färgen på trä. Eftersom trä inte har några lager är det mer troligt att du repar eller böjer träet själv. Därför blir oljeskyddet kortare, men kom som huvudregel ihåg att en ny oljelack kan repareras snabbt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *