Vilken terrass har uteplatsen?

Trädgårdstips

Balkongerna och uteserveringarna har gott om lock. När du väljer en terrass kan du välja mellan trä, kompositer eller plast. Fler och fler väljer kompositgolv framför lövträ. Men vad består den egentligen av och vad är dess fördelar? Vad sammanställdes? Kompositionen består av hälften träfibrer och hälften plastfibrer. Det ger möjlighet att kombinera trä och plast. Det sammansatta däcket ser vackert ut som ett trägolv. Den stora fördelen är att det nästan inte behövs något skivunderhåll. Så mer tid att njuta av din trädgård

 

Lövträ eller impregnerat trä? Trä har ett unikt utseende och är idealiskt för utomhusbruk. Det bör behandlas regelbundet och helst appliceras årligen. Först då kommer trä att vara resistent mot väderförhållanden. Lövträ är starka och hållbara, vilket gör dem idealiska för däck. Barrträd är mjuka och inte särskilt lämpliga. Barrträd växer mycket snabbare än lövträd. Om du fortfarande vill använda barrved, se till att det är välimpregnerat. Genom att förvara tallarna i fabriken ska tejpen hålla i decennier.

Trä hållbarhetsklass
Trä klassificeras i hållbarhetsklasserna 1-5. Ju högre siffra desto mindre hållbar är den. Trä klassificerat som klass 1 till 3 är lämpligt för utomhusbruk. Impregnerat granmaterial tillhör klass 3 och har en livslängd på 10 till 15 år. Barrträd klassificeras i klass 1 och klass 2. Livslängden på trä är över 25 år. Är plast ett alternativ? Plankorna är också helt tillverkade av plast. Plankorna ser ut som trä och är starka, men kan vara väldigt varma under de varma sommarmånaderna. Plast kräver inget underhåll och är ibland tillräckligt torrt.
Monterar du däcken själv eller installerar du dem? Allt avgör grunden. Däcken är horisontella och får inte sjunka. Balkongen är lättare än uteserveringen. Marken ska grävas och plattas ut med stabil mark. Träbjälkar som stöds av kakel utgör grunden för terrassen. Det är fortfarande en utmaning för många. Om du har det förlorar du cirka 25 euro per kvadratmeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *