4x grön grön

Trädgårdstips

Gräs är en av de största botaniska familjerna. Det finns över 8000 sorters gräs! Det finns också frön som bambu, ris och vete. Du kan se gräset överallt där du tittar. Från dina grannars smala gräs (alltid grönt) till de trassliga kanterna längs vägen. Planerar du en ny gräsmatta? Oavsett om du gillar ängar med vildblommor eller konstgräs, kommer denna trädgårdsblogg att hitta potentialen för grönt gräs i din trädgård.
Så torv, blomsterängar eller konstgräs? Vad väljer du? Om du behöver en ny gräsmatta har du alla möjliga alternativ. Detta beror naturligtvis på din plånbok, men det finns några som du tycker är vackrast. Och glöm inte: hur mycket tid och lust behöver du för att spara allt? Det är synd att du måste hjälpa dig från dina drömmar, så du kan inte få ditt eget täta gröna gräs. Underhåll avgör i slutändan hur det ser ut.

Gräsmatta eller gräsmatta
Om du börjar på gräsmattan ger torv dig omedelbara resultat och du lägger bara in den. Om du inte vill vänta i månader är gräsmattan lösningen. De är installerade på detta sätt för att säkerställa att du snabbt kan återvända till trädgården.
Du kan enkelt lägga till torv själv. Men som många andra saker är korrekt förberedelse halva striden. Se till att ytan är riktigt slät. Torktumlas inte vid frys. Du kan lägga till torv året om, men det görs bäst när temperaturen överstiger 15 grader Celsius. Därför kan mattan fortfarande rotas. Undvik det någonstans mellan maj och oktober, helst under vintermånaderna.
Placera det också på en dag när det förväntas regna så att det blir blött omedelbart efter att torven placerats. Om det inte regnar, håll knivarna våta de första dagarna. Om du inte blir för våt ruttnar rötterna snabbt.

Badminton-gräsmatta-sol
Dungla
Det är mycket billigare att se sin egen gräsmatta. Det tar dock mycket längre tid för gräsmattan att stänga ordentligt. Ta jämnt bort jorden från ogräset före sådd. Gnid ytan med en tjock rake och ta sedan bort den. Under tillväxtprocessen dyker ogräs upp snart. Att bli av med allt är extraarbete. Detta gräs kommer dock så småningom att växa, och om du klipper det regelbundet kommer ogräs att slå dig automatiskt.
Det finns olika fröblandningar för olika ändamål. Naturligtvis behöver fotbollsplanen något starkare än prydnadsgräset. Men oavsett vad du väljer består varje gräsmatta med vilket namn som helst (från “prydnadsgräs” till “vilt gräs”) av en blandning av gräs. Därför innehåller den ena blandningen mer gräs av en viss typ än den andra. Det är vanligtvis en kombination av gräs, röd blanco, flerårig rajgräs och krökt gräs.
Klipp inte på ett tag!
Personligen tycker jag att det är bäst att inte klippa ut en del av trädgården. Sedan gick jag igenom det, till exempel några stora snittvägar. Och det som gör det långa och kontrasterande med vildblommor så vackert är bara det hårda skär- och kantunderhållet. Han gör också extra arbete en eller två gånger om året om han behöver bli av med långt gräs. Det är en ganska skrämmande uppgift och du kan inte spara den med en frisyr. Det borttagna gräset kan sedan torkas helt och användas som marsvin eller kaninskal.

Hem-klippning-trädgård-tips-blogg
Konstgräs är ibland en bra lösning
Är du trött på att tänka på grund av för mycket gräsmattaunderhåll, eller har du en mycket liten trädgård i norr och behöver fortfarande en grön gräsmatta? Du kan sedan köpa konstgräs. Idag ser det mer och mer realistiskt ut. Och med lite förberedelse kan du lägga den på dig själv också.
Oavsett hur varmt och torrt det kan vara i framtiden kommer konstgräsplaner aldrig att ge torra gula fläckar igen. Din trädgård ser fräsch och grön ut året om! Det kräver mindre underhåll, håller det rent och absorberar golvfuktighet. Som sådan är det ännu bättre än ett tätt betongfoder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *